Uslovi korišćenja i prodaje - WineStars Vinoteka Beograd
...

Uslovi korišćenja i prodaje

Uslovi korišćenja i prodaje

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) privredno društvo WINE STARS INTERNATIONAL DOO svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.winestars.rs

 

                                                  O B A V E Š T A V A

 

- da se prodaja robe putem internet sajta www.winestars.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva WINE STARS INTERNATIONAL DOO, Beograd, Njegoševa 28a, Beograd, Srbija,  mat.br. 21333794, PIB: 110302690, šifra delatnosti 4634 Tel.: 062 293 103,  www.winestars.rs, adresa za izjavljivanje reklamacije je: reklamacije@wsi.rs;

- da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.winestars.rs;

- da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.winestars.rs smatra prodajom na daljinu;

- da roba koja se prodaje putem internet sajta www.winestars.rs  poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji; 

- da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;

- da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal, vidite niže u sekciji Cena robe;

- da je trošak isporuke robe na adresu van Beograda 490 RSD, dok je usluga isporuke robe na adresu u Beogradu besplatna za sve porudzbine;

- da je usluga Click&Collect tj. preuzimanja u prodavnici besplatna;

- da kupljenu robu na adresu isporučujemo u roku od 1-2 radna dana na teritoriji Beograda i 3 radna dana putem kurirske službe PostExpress van teritorije grada Beograda na način koji je opisan niže u sekciji Uslovi isporuke;

- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.winestars.rs;

- da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.winestars.rs može platiti platnim karticama, kao i pouzećem. Svaki tip plaćanja je opisan niže u sekciji Načini plaćanja.

- da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice klikom na dugme POTVRDITE PORUDŽBINU preuzima obavezu plaćanja naručene robe;

- da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano niže u sekciji Zamena artikala.

- da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano niže u sekciji Pravo na odustajanje/Povraćaj robe.

- da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete videti niže u sekciji Reklamacije.

 

CENA ROBE

 

Cena pojedinačnog artikla nalazi se pod pregledom artikala, na stranici artikla i u korpi. U cenu pojedinačnog artikla uračunat je PDV.

Važi ona cena artikla koja je bila vidljiva u vreme kupovine.  Sve cene su trenutne i redovno ažurirane.

Dostupnost i cene proizvoda na sajtu www.winestars.rs su podložni promenama zbog situacija rasprodatih zaliha, kao i štamparskih grešaka ili pogrešno istaknutih cena. U slučaju pogrešno istaknute cene, nastojaćemo da je ispravimo što je pre moguće.

 

USLOVI ISPORUKE

 

GDE SE ROBA ISPORUČUJE?

Naručene artikle isporučujemo na teritoriji Republike Srbije, odnosno u svim mestima u kojima je moguća isporuka i naplata od strane kurirske službe PostExpress.

ROK ISPORUKE

Nakon što ste završili proces poručivanja klikom na dugme "Potvrdite porudžbinu", na svoju e-mail adresu, koju ste prijavili prilikom popunjavanja podataka, automatski ćete dobiti potvrdni email o evidentiranoj porudžbini. Time je Vaša porudžbina ušla u proces obrade, nakon čijeg uspešnog završetka isporuku možete očekivati u roku od maksimalno 3 radna dana.

Samo u slučaju nejasnoća ili bilo kakvih problema vezanih za Vašu porudžbinu, kontaktiraće Vas naša služba podrške.

Rok isporuke porudžbina van Beograda je 1-3 radna dana, dani vikenda se ne računaju. Isporuka u Beogradu se obavlja u istom danu za porudžbine kreirane od ponedeljka do subote u 15h. Nedeljom se isporuka na adresu ne obavlja na teritoriji Beograda, ali je porudžbinu moguće preuzeti u Pampour baru ako ste odabrali Click&Collect način dostave.

 

PREUZIMANJE POŠILJKE

Isporuka na adresu

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku od ranih jutarnjih časova do 19h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, porudžbina će se vratiti nama. Po prijemu porudžbine, kontkatiraćemo Vas kako bismo ustanovili razlog neuručenja i dogovorili se o ponovnom slanju. 

Click&Collect

Svoju pošiljku možete besplatno preuzeti i u našem maloprodajnom objektu Pampour bar, na adresi Njegoševa 28a, tokom radnog vremena 10:00-23:00h. Neophodno je da prilikom preuzimanja sa sobom ponesete u elektronskom ili štampanom formatu račun koji smo Vam poslali na email adresu. 

CENA ISPORUKE

Cena isporuke robe na adresu van grada Beograda je 490 RSD, dok je usluga isporuke robe na adresu besplatna za sve porudzbine na teritoriji grada Beograda. U slučaju da se odlučite za Click&Collect tj. preuzimanje u prodavnici ovaj vid isporuke je besplatan.

 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem

 

U slučaju da ste kao način dostave odabrali regularnu isporuku i pouzeće kao način plaćanja, u zavisnosti od mesta isporuke imaćete na raspolaganju različite mogućnosti plaćanja. Ako se isporuka vrši na teritoriji grada Beograda kuriru ćete moći da platite gotovinom ili platnom karticom, dok ćete na lokacijama van Beograda plaćanje moći da obavite isključivo gotovinom. 

 

U slučaju da izaberete opciju Click&Collect istu možete platiti gotovinom ili platnom karticom prilikom preuzimanja u našem maloprodajnom objektu Pampour bar, na adresi Njegoševa 28a, tokom radnog vremena 10:00-23:00h od ponedeljka do nedelje.

 

Plaćanje karticama

Svoju porudžbinu možete platiti koristeći Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Amex ili Dina platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Nakon što potvrdite porudžbinu, bićete preusmereni na Banca Intesa stranicu za naplatu, na kojoj vršite unos podataka s platne kartice i obavljate plaćanje. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na stranicu sa informacijom da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na našu stranicu sa informacijom o neuspelom plaćanju.

 

PLAĆANJE NA NAŠOJ WEB STRANICI JE SIGURNO!

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju!

 

ZAMENA ARTIKALA

 

Ukoliko ste nakon prijema artikla ustanovili da želite da ga zamenite za drugi artikal iste ili veće cenovne kategorije, molimo Vas da nas kontaktirate na kontakt telefon 063 568 154 ili nam pošaljite email na adresu: office@wsi.rs sa Vašim broj porudžbine, šifrom artikla koji želite da zamenite i šifrom artikla za koji želite da zamenite prvobitno poručeni artikal.

Nakon toga, vrši se fizička provera dostupnosti željenog artikala nakon čega dobijate instrukcije na Vašu email adresu gde će Vam biti objašnjen čitav proces zamene artikla za drugi.

Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je korišćen, odnosno prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju.

 

Ukoliko je inicijalna porudžbina za koju inicirate zamenu bila isporučena na adresu na teritoriji grada Beograda, naš kurir će prilikom isporuke zamenskog artikla preuzeti inicijalni koji želite da zamenite. 

 

Ukoliko je inicijalna porudžbina za koju inicirate zamenu bila isporučena na adresu van grada Beograda, neophodno je robu adekvatno upakovati i poslati po kurirskoj službi ili doneti lično na adresu koju smo vam iskomunicirali, zajedno sa odštampanom, popunjenom dokumentacijom koju ste dobili na e-mail adresu pošto ste poslali zahtev za zamenu artikla. Onog momenta kada se prvobitna roba vrati na stanje, biće Vam poslat zamenski artikal. 

 

Wine Stars International zadržava pravo da odbije zamenu artikla ako se isti ošteti tokom transporta do kancelarija WSI. 

 

Rok zamene

Rok za zamenu artikla je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

 

Troškovi isporuke

Troškove zamene robe i povrata novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. 

 

NAPOMENA:

Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDITE PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima zamene artikla za drugi. 

 

PRAVO NA ODUSTAJANJE/POVRAĆAJ ROBE

 

Poštovani kupci, Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.winestars.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Obrazac/izjavu o odustanku možete preuzeti na sledećem linku.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac/izjavu o odustanku. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i račun-otpremnica koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca/izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca – direktni troškovi, snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. 

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, winestars.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

REKLAMACIJE

 

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovite telefonom na broj 063 568 154 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu reklamacije@wsi.rs i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju. 

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja pakovanja ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 063 568 154, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu reklamacije@wsi.rs i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim, odgovorićemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste. 

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas obavestite na adresu reklamacije@wsi.rs ili pozivom na kontakt telefon 063 568 154.

U slučaju vraćanja robe kupcu koji je predhodno robu platio kuriru tj. pouzećem, troškove vraćanja robe ne snosi WINE STARS INTERNATIONAL DOO već trošak pada na teret kupca.

NAPOMENA:

Potvrdom porudžbine, klikom na dugme ZAVRŠITE KUPOVINU, saglasni ste sa uslovima reklamacije.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

U kompaniji WINE STARS INTERNATIONAL DOO cenimo Vašu privatnost, zato o Vašim podacima izuzetno pažljivo brinemo.

 

Sve posredovane informacije su sigurne i nećemo ih ni pod kojim uslovima ustupati trećim licima, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa kompanijom WINE STARS INTERNATIONAL DOO.

 

Zaštita privatnosti podataka

 

Da bismo uspešno obradili Vašu porudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, e-mail adresa, telefon i adresa na koju treba da isporučimo porudžbinu. Ukoliko je Vaša porudžbina poklon koji treba da isporučimo drugoj osobi, neophodno je da sa nama pored adrese isporuke podelite i ime i prezime kao i telefon osobe koju kurirska služba može da kontaktira prilikom isporuke ukoliko za tim bude potrebe.

 

Ukoliko pak odaberete Click&Collect tj. opciju preuzimanja porudžbine u prodavnici zamolićemo Vas da sa nama podelite ime, prezime kao i telefon osobe koja bi u Vaše ime preuzela porudžbinu. 

 

Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da isporučimo Vašu porudžbinu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbine.

 

Ukoliko odaberete način plaćanja platnom karticom, nakon što potvrdite porudžbinu bićete preusmereni na stranicu za sigurno plaćanje platnom karticom. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, prijavom ili registracijom na www.winestars.rs podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo email, sms i viber obaveštenja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, sms i viber lista koje koriste za marketinške kampanje.

 

Kompanija WINE STARS INTERNATIONAL DOO će vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi Vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. Zaposleni u kompaniji WINE STARS INTERNATIONAL DOO su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka.

 

Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti vaše privatne informacije.

 

Nećemo predati vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

 

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

 

Saglasnost i promena uslova

 

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. WINE STARS INTERNATIONAL DOO se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

×